fannyinaustralia.blogg.se

Följ mitt äventyr Down Under

Vart har jag hamnat?

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom hem hörde jag att grannen lyssnade på P3 och nyss när jag zappade runt på TVn fastnade jag vid en svensk/dansk kriminalserie, "Bron". Jag förstod först inte ens att de pratade svenska, kunde inte riktigt koppla. Läste bara den engelska texten och försökte höra vad för språk de pratade (både danska och svenska blandat). Riktigt förvirrande. Kanske var lite trött också, får skylla på det. I övrigt kan man ju nästan undra vart sjutton man har hamnat när man hör svenska sådär hux flux dagligen. 
 
Vi har för övrigt fått en ny TV och en ny spis till vår lägenhet! Hurra! Vi har gått från att ha 8 kanaler på en riktigt tjock, värdelös TV, till att nu ha över 80 kanaler och en fin plattv. Vet inte om det är positivt egentligen, nu behöver vi inte ens socialisera med andra på området om vi inte känner för det. Vi har ju varann och våra många kanaler! Skämt och sido, vi är i alla fall nöjda och glada. Framförallt över spisen som faktiskt går att använda, till skillnad från vår förra. Tog ca 45 minuter för plattan att bli tillräckligt varm (den enda plattan som faktiskt fungerade). Brände nästan maten idag eftersom jag stod och slöade! 
 
I lördags var jag och tre tjejer i Brisbane över dagen och shoppade, spanade in stan och drack lite drinkar. Det var väldigt mysigt. Trevligt att se lite folk och känna på lite "puls" igen. Blir lite långsamt här emellanåt... Nu har jag haft lov tre dar och njutit ordentligt. Har varit på stranden idag och annars bara varit hemma och latat mig. Imorgon blir det stranden igen och förhoppningsvis lite plugg (om jag orkar öppna boken jag tar med mig till stranden..). Men det är väl meningen att man ska få vara ledig på lovet, tycker jag. Det verkar dock inte våra lärare tycka med tanke på att de lagt massor med inlämningar och tentor direkt efter lovet.
 
Igår fick jag mitt fjärde (!) paket hemifrån med lite kläder i. Mamma måste verkligen sakna mig, så mycket som hon har skickat till mig. Även av sina egna kläder som hon vet att jag tycker om! Visst, sommarsäsongen är över hemma... Men jag kommer ju knappast skicka tillbaka klänningarna och topparna när den svenska sommaren kommer nästa år (sorry mamma). 
 
Blandade bilder från Brisbane i lördags: 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: