fannyinaustralia.blogg.se

Följ mitt äventyr Down Under

Regn?

Kategori: Allmänt

"Varför gillar inte Känguru-mamman när det regnar? För att ungarna leker inne då!", min moster skämtade till det lite när hon var på besök i Sverige i sommras. Och idag kan man undra hur sjutton Känguru-ungarna överlevde det monsunregnet som bröt ut tidigare i eftermiddags. De borde nästan drunknat i sin mammas pung! Hur som helst öste det verkligen ner ett tag. Både åskade och blixtrade. Ovädret hemma i Göteborg kan slänga sig i väggen! 
 
Fredag kväll och jag sitter i detta nu och planerar mina studier. Just det, PLANERAR. Jag kan inte riktigt komma mig för att faktiskt studera, bara i detalj planera hur det ska gå till, när och vad. Alltid något. Förbereder mig ju faktiskt mentalt för den stund då jag faktiskt ska öppna "The Journalist's guide to Media Law". Kursen "The writer and the law" är verkligen ingen lek. Förstår skrattretande lite på både lektionerna och när jag läser kurslitteraturen. Google translate är flitigt använt (och givetvis lexikonet som mamma skickade ner till mig)...! Självklart har kurskoordinatorn lagt ett prov direkt efter lovet också. På måndag bär det av mot Barriärrevet (äntligen!!) vilket innebär att de följande två dagarna kommer innebära... Plugg. Kanske. 
 
Snart ska jag äta majskolv och kolla film. Men först träning! Följer flitigt detta träningsprogrammet just nu: 
http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8
Känns lite fjantigt att stå och hoppa upp och ner i mitt lilla rum... Men jag gillar det! 
 
 

Vart har jag hamnat?

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom hem hörde jag att grannen lyssnade på P3 och nyss när jag zappade runt på TVn fastnade jag vid en svensk/dansk kriminalserie, "Bron". Jag förstod först inte ens att de pratade svenska, kunde inte riktigt koppla. Läste bara den engelska texten och försökte höra vad för språk de pratade (både danska och svenska blandat). Riktigt förvirrande. Kanske var lite trött också, får skylla på det. I övrigt kan man ju nästan undra vart sjutton man har hamnat när man hör svenska sådär hux flux dagligen. 
 
Vi har för övrigt fått en ny TV och en ny spis till vår lägenhet! Hurra! Vi har gått från att ha 8 kanaler på en riktigt tjock, värdelös TV, till att nu ha över 80 kanaler och en fin plattv. Vet inte om det är positivt egentligen, nu behöver vi inte ens socialisera med andra på området om vi inte känner för det. Vi har ju varann och våra många kanaler! Skämt och sido, vi är i alla fall nöjda och glada. Framförallt över spisen som faktiskt går att använda, till skillnad från vår förra. Tog ca 45 minuter för plattan att bli tillräckligt varm (den enda plattan som faktiskt fungerade). Brände nästan maten idag eftersom jag stod och slöade! 
 
I lördags var jag och tre tjejer i Brisbane över dagen och shoppade, spanade in stan och drack lite drinkar. Det var väldigt mysigt. Trevligt att se lite folk och känna på lite "puls" igen. Blir lite långsamt här emellanåt... Nu har jag haft lov tre dar och njutit ordentligt. Har varit på stranden idag och annars bara varit hemma och latat mig. Imorgon blir det stranden igen och förhoppningsvis lite plugg (om jag orkar öppna boken jag tar med mig till stranden..). Men det är väl meningen att man ska få vara ledig på lovet, tycker jag. Det verkar dock inte våra lärare tycka med tanke på att de lagt massor med inlämningar och tentor direkt efter lovet.
 
Igår fick jag mitt fjärde (!) paket hemifrån med lite kläder i. Mamma måste verkligen sakna mig, så mycket som hon har skickat till mig. Även av sina egna kläder som hon vet att jag tycker om! Visst, sommarsäsongen är över hemma... Men jag kommer ju knappast skicka tillbaka klänningarna och topparna när den svenska sommaren kommer nästa år (sorry mamma). 
 
Blandade bilder från Brisbane i lördags: 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 

Spring break!

Kategori:

Idag startade mitt två veckor långa lov! Den 24 bär det av mot barriärrevet. Vi ska stanna fem dagar, varav tre dagar kommer spenderas på en båt! Vi fyller en hel buss, 22 Svenskar och en tjej från Australien. Kommer bli underbart! Första veckan på lovet är inte planerad ännu, kommer bli lite dagsutflykter och lite (ytterst lite) plugg. Kommer bli ganska hektiskt i skolan direkt efter lovet så jag måste få lite gjort innan dess tyvärr...
 
Igår skypade jag med Jessica i en timme. Det var så roligt att se henne och höra hennes röst! Skype är fantastiskt, känns som att man är precis bredvid varandra, trots att det är flera världsdelar emellan. Snart är det hennes tur att sätta sig på flyget hit bort... Så glad för hennes skull (dock inte över den långa flygresan)! Blev lite nostalgisk efter samtalet och kollade på lite gamla bilder. Jag och Jessica har ju varit roomies back in the days (2008-2009), och det finns mycket roliga minnen från den tiden... 
 
Lite (många) gamla bilder från 2008 och 2009 som fick mig att sakna mina vänner därhemma lite extra igår: 
 
7 blonda tjejer i Thailand januari-februari 2009


 
 
 
 
Nyår 2009/2010

Norge 2009 
  
 
Röda Sten, Göteborg 2008. Vi gillar tydligen att "klä upp" oss
 
 
 
 

Time flies

Kategori: Allmänt

Imorgon startar vecka sju på Uni. Tiden flyger verkligen iväg. Jag önskar att jag kunde bromsa tiden lite, för vipps kommer jag vara hemma i Göteborg igen! Stå på Landvetter med alla packning och känna den konstiga känslan att jag aldrig varit iväg. Precis så kändes det när jag och Hanna kom hem från vår fyra månader långa backpacker-resa 2008 (för FYRA år sedan, tiden flyger verkligen iväg!). Stannar jag här så länge som jag hoppas, minst 1,5 år, så vill jag såklart åka hem någon gång emellan och hälsa på alla. Men jag ver ju tyvärr inte om plånboken tillåter det. Men kanske ramlar jag över en hög med pengar, vem vet. Helst av allt vill jag dock att någon/några därhemma kommer hit och hälsar på mig. Det glädjer mig oerhört att Jessica snart kommer hit till Australien så vi kan ses! 
 
Idag har jag varit på stranden och sedan ätit en jättegod lunch med tjejerna. Varje söndag lagar två av oss mat åt de andra. Det har vi gjort sedan första veckan jag kom hit tror jag. Nästa söndag är det min och Thyras tur för andra gången. Vi får se vad vi lagar för något gott! 
 
Förra söndagen var vi i Noosa som ligger en bit norr om oss. Det var en underbar dag på stranden och i en nationalpark där vi grillade. Vi borde göra dagsutflykter likt den oftare eftersom det finns så mycket att se häromkring.
 
Nu blir det plugg kryddat med kaffe och choklad! Måste muta mig själv för att få något vettigt gjort... 
 
 
Från dagens goda lunch!
 
Det brann någonstans bakom vårt boende när vi kom hem idag... Läskigt! 

Bilder från Noosa förra söndagen: