fannyinaustralia.blogg.se

Följ mitt äventyr Down Under

Frisk, äntligen!

Kategori: Allmänt

Denna veckan kan jag äntligen prova mina fina nya träningskläder som min mamma skickade till mig för ett tag sedan som en för tidig födelsedagspresent. Har haft ett uppehåll med träningen mot min vilja på grund av sjukdom, men nu känner jag mig bra och på fredag kör jag igång igen! Då hinner jag bli lagom vältränad tills min födelsedag. Lördag, dagen efter... ;) 
 
Jag sitter just nu i biblioteket och pluggar inför ett test som jag har i eftermiddag. Ogillar att plugga till test eftersom det är så svårt att veta vad jag ska läsa! Men jag antar att det är det som är meningen. Läsa miljoner sidor för att sedan få 10 frågor att besvara på 50 minuter. Hoppas det går vägen i alla fall. Sedan blir det hem att plugga lite till och som belöning tänkte jag titta lite på det nya avsnittet av Grey's Anatomy och äta choklad! 
 
Här är de fina sakerna mamma skickade mig
 
Saknar mamma lite extra nu när min födelsedag börjar närma sig. Här är en fin vårbild hon skickat till mig :) 
 
 

Jag trivs

Kategori: Allmänt

Utsikten från balkongen i nya lägenheten
 

Fredagsmys

Kategori:

Nu har jag skickat in min inlämningsuppgift och kan äntligen pusta ut. Det har varit lite hektiskt de senaste dagarna.. Det var första uppgiften för terminen, vilket märktes! Min hjärna har varit på semester för länge så det var himla svårt att få igång den igen. Sådant som egentligen är självklart blev väldigt förvirrande. Men nu är det gjort, och nu är jag fri tills nästa uppgift ska in nästa fredag. Även den en för en reklamkurs, dock inte samma. Jag hoppas att det är enklare att hitta motivation och fokus till den. I övrigt är jag förkyld IGEN. Fick känna mig frisk och kry i två dagar!

Nu blir det sängen och en bra film och njuta av att det är fredag.

Skola, flytt och sjukdom

Kategori:

Skolan har börjat och med den även inlämningarna. Jag är i full gång med att skriva på en reklam-uppgift som ska in på fredag. Det är redan vecka fyra i skolan och jag känner mig helt slut. Har varit sjuk sedan skolan började med svullen hals och huvudvärk som vägrar gå över. Jag gick till läkaren för ca två veckor sedan och han gav mig akupunktur! Det skulle hjälpa mot den svullna halsen, huvudvärken och känslan av att vara yr hela tiden. Det hjälpte faktiskt, dock bara för en dag, sedan var jag tillbaka i sängen igen. Gick tillbaka dit förra veckan och fick nya nålar i mig, utan resultat. Ska tillbaka dit imorgon igen. Känns inte direkt som att det hjälper mot förkylningen men det hjälper för blodcirkulationen och känns skönt och avslappnande efteråt. Det är gratis så varför inte utnyttja situationen. Det är lite mer hokus pokus inom läkarvården här i Australien, är min åsikt. Vad jag vet får man inte akupunktur mot förkylning eller influensa på vårdcentralerna hemma. Kanske något att börja med...? Hur som helst tänkte jag påpeka min stela nacke imorgon och förhoppningsvis får jag en nål mot det också! 
 
Förra torsdagen flyttade jag och Theodor till en ny lägenhet i Mooloolaba. Efter att ha upptäckt svartmögel i vår gamla lägenhet sa vi upp den och lyckades hitta en större, finare lägenhet. Ägarna till den gamla lägenheten gav inget intryck av att vilja åtgärda mögelproblemet så vi tyckte det var lika bra att flytta. Vi trivdes bra i övrigt - tills vi hittade TERMITER på alla träytor i lägenheten. Alltså var det skönt att kunna lämna lägenheten och installera oss i en ny, fräsch lägenhet. Nu bor vi på en mysig gata med många cafér och restauranger och ca 200 meter från stranden.