fannyinaustralia.blogg.se

Följ mitt äventyr Down Under

Snart hemma igen

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. Jag har hunnit fylla 26 (!) år, plugga en himla massa och annat skoj. Jag och Theodor har bokat våra biljetter hem till Sverige, den 17 juni bär det av! Det är med blandade känslor, kommer sakna alla underbara människor vi lärt känna här nere och livsstilen, men samtidigt ska det bli roligt att komma hem och träffa familj och vänner.
 
Vintern är på väg hit till solkusten, det är "bara" 23 grader idag och strålande sol. Kommer definitivt sakna klimatet här! Känns dock lite mer okej att åka hem när det är svensk sommar och inte snö. Har vant sig vid ett varmt klimat nu och hade gärna levt såhär för alltid. Men Australien är inte ett land jag skulle vilja bosätta mig i för all framtid. Det är alldeles för annorlunda från hemma. Allt är mer extremt här, alla djur är mycket farligare, allt går mycket långsammare. Kollektivtrafiken är katastrofal (bussarna är ALLTID sena). Hemma i Sverige kan man få ett mindre sammanbrott om spårvagnen är 5 minuter sen. Här kan man få vänta 15 minuter för att busschauffören bestämmer sig för att stanna och fika någonstans (typ). En kompis, Sophia, glömde sin datorväska i en affär så då väntade snällt busschauffören medan hon sprang tillbaka och hämtade den. Jättesnällt och fantastiskt, men det skulle ALDRIG hända hemma. Vill man hoppa på ett tåg till Brisbane för lite shopping får man räkna med 3,5 timmar och 2 byten för en resväg som annars tar 1 timme med bil. Sunshine Coast i ett nötskal. Var hos vårdcentralen idag för att hämta ut ett recept, fick vänta 1,5 timme, inga konstigheter! Så har det varit varje gång jag varit där. Solen är stark som sjutton trots att det är "vinter" här. Är rädd att bränna sig och få hudcancer efter 15 minuter på balkongen. Inget man behöver oroa sig för hemma i Majorna direkt. Allt, ja ALLT, är extremt dyrt. Har blivit en riktig snåljåp, har inte haft något val för att överleva. Allt är odlat i Australien och jag bor 200 meter från havet, men för att köpa en avocado (som någon plockat 1 mil bort) får man snällt betala typ 20 kronor och för tre bitar fryst lax kanske... 100 kronor? MEN alla är extremt trevliga här. När man handlar mat får man räkna med att bli utfrågad hur hela ens dag har varit, vad man studerar, om man ska göra något roligt i helgen osv. Tog ett tag att förstå att de kanske bara frågar ibland för att vara artiga. Tror inte de räknar med att vi pratglada (och förvirrade) svenskar ska svara på ALLT. Hajattacker på stranden är också något man får räkna med. Dock är det oftast surfare som drabbas och jag är ju för lat för sådana aktiviteter. Har nog badat 3 gånger i år för övrigt. Är inte riktigt lika mycket bad- och solstress nu som när vi kom förra året. Är inte ens brun! Känner min som en riktig blek australiensare. Så ha inte för höga förväntningar på en fin solbränna när jag kommer hem!
 
Nu ska jag fortsätta mitt oändliga pluggande. En vecka kvar i skolan, 4 uppgifter kvar! Sen den 1 juni åker jag och hälsar på Jessica i Sydney! 
 
Nedan följer ett axplock med bilder från några minnesvärda stunder under den senaste tiden.
 
Mexicansk middag igår med härliga australiensiska vänner..
  
Födelsedagsfest! 
 
Triathlon on the Sunshine Coast! 
 
Vi gillar pizza! 
 
En fin dag på stranden
 
Bergsklättring
 
Min födelsedag! 
 
 Träningen ger resultat! Lyfter Theodor + ca 40 kg till i benpressen!
 
Hittade en hunk på beachen...