fannyinaustralia.blogg.se

Följ mitt äventyr Down Under

Solförmörkelse på solkusten

Kategori: Allmänt

Tidigt imorse var det solförmörkelse här hos oss och alla var självklart uppe och skulle kolla. 6.30 ringde klockan och jag var riktigt uppspelt och förväntansfull. Men kom ju sedan på att man inte ens får lov att TITTA PÅ DEN? Jag tjuvkikade lite på den genom mina solglasögon för att överhuvudtaget kunna säga efteråt att jag sett den... Det flimrade i ögonen ett bra tag efteråt men det var det värt! Jag försökte ta kort på det för att kunna dela med mig till er andra. Nedanför har ni resultatet, inget vidare alltså. 
 
Hittade en plastpåse fylld med sand i vårat kök idag. Frågor på det? 
 
Nu ska jag fortsätta plugga advertising och äta lite melon. Adjöken adjö! 
 
 

Tacokväll, tjejsnack och äggattack

Kategori: Allmänt

Igår kväll hade jag och tjejerna en mysig kväll med massa tacos och godis. Vi satt och pratade i många timmar om ditt och datt. Mestadels var det samtal som inte alls vore passande för andra öron än våra. Både ytterdörren och dörren till uteplatsen var öppna, så vi riskerade dock att halva området skulle höra oss. Helt plötsligt kom ett rått ägg farande utifrån och träffade nätdörren (tack och lov var den stängd!) precis brevid oss. Vem kastar ägg helt oprovocerat? Kanske någon som suttit och lyssnat på oss som tröttnat, men troligtvis barn som busade lite. Förhoppningsvis det sistnämnda...
 
I övrigt har det inte hänt mycket spännande. Jag sitter och pluggar så ögonen blöder. Bara cirka trettiotusen sidor kvar att läsa! 
 
Foto från min balkong i Sippy Downs

4 månader

Kategori: Allmänt

Idag, den 7 november, har jag varit i Australien i exakt fyra månader! Det har varit helt underbara månader fyllda med nya gemenskaper och galenskaper. Jag har bott i ett studentboende med tre från början helt okända människor från olika länder. Okej en av killarna jag bor med är fortfarande så gott  som en främling för mig med tanke på att jag bara spenderat cirka 10 minuter med honom sammanlagt under den tiden vi bott ihop. Vi har sprungit på varandra som hastigast i köket, kanske två gånger i månaden, när han kokar upp vatten till sina nudlar. I övrigt har jag blivit god vän med en av mina roomisar, och det känns lite konstigt att flytta ut om tre veckor. Jag kommer att spendera mina sista två veckor i Australien innan jag åker till Thailand (den 16 december) i en lägenhet precis vid stranden. Jag ska hyra in mig i ett rum hos två norskor och en tyska. Det kommer att vara underbart att bara kunna gå direkt ner till stranden på morgonen och dricka en morgonkaffe där.
 
Idag har jag betalat en handpenning på min terminsavgift för nästa termin. Jag kommer med andra ord att studera en termin till vid Uni här. Jag kommer att använda mina "credits" från denna terminen och byta till "Graduate Diploma in Communication". Det är en ettårig utbildning som ger mig ett diplom i juni nästa år. Skulle jag sedan välja att läsa en termin till har jag till nästa jul en Master i kommunication. Det återstår att se hur jag gör. Eventuellt kan jag tillgodoräkna mina kurser härifrån i Sverige sedan och "bara" skriva en D-uppsats för att få en Master. Eller så söker jag jobb och blir vuxen äntligen. Vi får se helt enkelt! 
 
Här bor jag 3 veckor till....
 

Skräckens natt

Kategori: Allmänt

Förra veckan var det Halloween och det firades med dunder och brak här i Australien. Det är inte på långa vägar lika stort som i USA, men i alla fall större än hemma i Sverige. Barnen går runt och knackar på dörrar och samlar godis och i affärerna kryllade det av outfits och accessoarer att använda. Vi såg självklart detta som ett ypperligt tillfälle att festa till det lite mitt i veckan. Vi började med lite gemensam sminkning och förfest för att sedan ta oss in till stan och fortsätta kvällen med dans tills svetten sprutade. Det var riktigt roligt att gå ut eftersom alla tycktes ha gått in för det riktigt ordentligt. Alla var utklädda, många med riktigt påkostade kostymer. Jag, fattig student som jag är, köpte bara lite fjädrar, målade fyra streck i ansiktet, och drog på mig mina egna indianinspirerade kläder och vipps! Kvällen avslutades bästa tänkbara....
På Mc Donalds.  
 
 

Melbourne Cup race day

Kategori: Allmänt

Idag var det Melbourne Cup, ett stort galopp-event som firas över hela Australien. Vi firade det på Sunshine Coast Turf Club i Caloundra, ett stort område med galoppbana, resturanger och så vidare. Alla var jättefint klädda. Tjejerna hade höga klackar och hattar (jag bar dock inget utav det) och killarna kostymer eller skjortor. Det var riktigt roligt att få klä upp sig. Det kändes nästan som att man hade förflyttats bakåt riktigt många år i tiden. 
 
 
  
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har varit en ganska stillsam dag bestående av solning vid poolen, en vända till affären och lite försök till plugg. Nästa vecka är "study week" vilket betyder att vi inte har några lektioner utan  får tid att plugga inför våra final exams. Jag har tre stycken och kommer behöva plugga stenhårt hela veckan... 
 
Köpte ett nytt torrshampoo idag i affären, om än lite skeptisk till en ingrediens, getmjölk... Det var ju nytänkande tänkte jag! Jag köpte det och visade det för Li utanför affären. Hon påpekade att "oat milk" är havre och inte get (goat) som jag tänkte. Kan bli lite trassligt med de engelska orden ibland. Men jag antar att det faktiskt är vettigare (?) att spraya havremjölk i huvudet... Kanske.
 
 
 
Vi blev lite uttråkade här i vår lägenhet idag och slog in Aaron till en fin julklapp!